Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Găzduirea persoanelor fără adăpost pe teritoriul municipiului Chişinău

   14322

Primăria municipiului Chişinău informează că persoanele fără adăpost, depistate în stradă pe vreme rece sau pe timp de iarnă, vor fi găzduite, în continuare, la Centrul de găzduire şi orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2. Precizarea acestor informaţii vine în contextul aplicării reformelor care au avut loc în cadrul Ministerului de Interne şi, respectiv, transferul competenţelor în acest domeniu autorităţilor locale şi  închiderea Centrului de Triere al Vagabonzilor, din str. M. Cebotari, 34.

De menţionat că solicitările privind adăpostirea cetăţenilor fără un loc permanent de trai va avea loc în continuare la numărul de tel. „902" , iar persoanele menţionate vor fi aduse la Centrul de Găzduire din str. Haltei, 2 de către Poliţie, de către Serviciul Ambulanţă sau pot merge singure la Centru.

Centrul de găzduire şi orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil din str. Haltei, 2 are o capacitate de 70 persoane. Centrul oferă următoarele servicii: cazare nocturnă provizorie timp de 3 luni, asistenţă medicală primară, asistenţă juridică,  asistenţă socială şi consiliere psihologică, cină şi dejun, primirea duşului şi tuturor celor necesare pentru igiena personală. Anual, de serviciile Centrului beneficiază peste 500 persoane.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău