Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situaţia privind traficul rutier şi deszăpezirea străzilor

   2482

Primăria municipiului Chişinău informează că în prezent, la nivelul municipiului se circulă în condiţii de iarnă, iar cantitatea de zăpadă căzută în noaptea şi dimineaţa zilei de 25 ianuarie 2013 n-a influenţat traficului rutier din municipiu. 

Intervenţia drumarilor a început la ora 4.30. La împrăştierea materialului antiderapant au fost implicate 20 de autospeciale ale Regiei „Exdrupo". Pe parcursul nopţii, până la ora 8.00 dimineaţa, pe străzi au fost presuraţi circa 270 m³ de material antiderapant. În perioada menţionată s-a intervenit pe străzile principale din capitală şi pe căile de acces către suburbii, pe străzile unde circulă transportul public. La acestă oră, drumarii lucrează la curăţatul zăpezii şi presurarea nisipului, inlusiv pe străzile secundare.

Pe parcursul zilei se va activa în regim de patrulare. 10 autospeciale ale Regiei „Exdrupo" vor patrula zonele cu probleme din oraş, câte 2 unităţi în fiecare sector.    

Noaptea, drumarii vor interveni cu circa 70 de autospeciale, la deszăpezire şi presurarea de material antiderapant, inclusiv pe drumurile de acces către suburbii.

În intercartiere şi în curţile de bloc intervenţia de deszăpezire a început la ora 7.00, cu 15 unităţi „HACO" - la curăţarea trotuarelor şi 20 tractoare - pentru curăţarea zăpezii şi presurarea materialului antiderapant. Tehnica HACO va activa până la orele 16.00-17.00, iar noaptea - de la miezul nopţii se va interveni cu tehnică specială după necesitate.

Primăria Chişinău solicită conducătorilor auto să fie prudenţi la drum şi să parcheze regulamentar autoturismele. Totodată, agenţii economici şi gestionarii fondului locativ sunt chemaţi să-şi cureţe zăpada din preajma sediilor în care activează/imobilelor pe care le gestionează.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău