Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Activități noi realizate în cadrul Proiectului AGORA Advanced coGeneration Options for Reintegrating Local Assets

   727

Primăria Municipiului Chișinău informează că luni, 28 noiembrie, a. c., în cadrul Proiectului „AGORA - Advanced coGeneration Options for Reintegrating Local Assets" a avut loc întâlnirea cu genericul „New roots", unde reprezentanții Unității de implementare a proiectului s-au întâlnit cu părțile interesate, inclusiv noii angajați ai Î.M. Centrului Național de Creație - Satul Moldovenesc „BUCIUMUL" Chișinău.

În cadrul evenimentului a avut loc prezentarea zonei-pilot: Centrul Național de Creație - Satul Moldovenesc „BUCIUMUL", obiectivele realizate cât și cele în proces de desfășurare. Totodată, au fost prezentate idei și soluții pentru Direcția de regenerare urbană a proiectului-pilot, care a început în forță, datorită implicării municipalității.

Având în vedere necesitatea menținerii și îmbunătățirii zonelor de creație din cadrul Centrului, au fost abordate posibilitățile de dezvoltare și promovare a patrimoniului cultural al locației.

De asemenea, reprezentanții Unității de implementare a Proiectului au avut posibilitatea de a asista la câteva programe culturale, care deja prind viață în cadrul Centrului: teatru, ansamblul folcloric etc.

Amintim că proiectul „AGORA - Advanced coGeneration Options for Reintegrating Local Assets" este o inițiativă finanțată de Uniunea Europeană, prin intermediul Programului de Cooperare Transnațională pentru Regiunea Dunării, al 3-lea apel de proiecte.