Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Activitatea grupelor cu program prelungit în instituțiile educaționale din municipiul Chișinău, pe durata anului de studii 2022-2023

   835

Primăria municipiului Chișinău, în calitate de fondator al instituțiilor de învățământ din municipiu, a alocat suplimentar surse financiare din buget pentru organizarea grupelor cu program prelungit în anul de studii 2022-2023, în condițiile când grupele menționate nu se regăsesc în serviciile educaționale școlare obligatorii.  

Alocarea resurselor financiare pentru activitatea grupelor în cadrul instituțiilor de învățământ a fost făcută la solicitarea argumentată a managerilor școlari, având în vedere numărul de elevi și de solicitări din partea părinților, cadre didactice disponibile și spațiu necesar.

E de menționat că în anul de studii 2022-2023, în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău sunt înscriși în clasele primare 40936 de elevi. La începutul anului școlar, prin ordinul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, au fost organizate 1029 de grupe în 110 instituții de învățământ primar și secundar, cu salarizarea acordată din sursele bugetare.

Numărul de elevi în clasele și grupele cu program prelungit este stabilit de către administrația unităților școlare și aprobat de DGETS, iar acesta nu trebuie să depășească 25-30 de elevi. Înscrierea copiilor este organizată prin ordinul directorului instituției de învățământ, conform cererilor depuse de părinți sau tutori.

Programul zilnic de activitate în clasele sau grupele cu program prelungit are durata de 3 sau 6 ore astronomice.

Anexă: Lista instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal, unde activează grupe cu program prelungit, finanțate din surse bugetare alocate de Primăria Chișinău