Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Workshop cu tematica „Elaborarea master-planului oraşului istoric: proceduri, etape şi impact”(VIDEO)

   881

Primăria municipiului Chișinău informează ca circa 50 de specialişti în domeniul arhitecturii şi urbanismului au participat astăzi la Workshop-ul cu tematica „Elaborarea master-planului oraşului istoric: proceduri, etape şi impact".

Evenimentul a fost organizat de Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chișinău, în comun cu Ordinul Arhitecților din România.

Protejarea şi valorificarea patrimoniului arhitectural al capitalei, politici urbane pentru zonele istorice în baza studiilor de caz din România și Europa, standardele internaționale de organizare a concursurilor de soluții, avantajele organizării acestora, dar şi pașii în organizarea unui concurs pentru realizarea proiectelor de arhitectură, au fost principalele subiecte discutate în cadrul Worshop-ului privind practicile oferite de Ordinul Arhitecților din România pentru master planul Orașelor istorice.

Prezent la eveniment, Primarul General, a apreciat buna colaborare pe care o are municipalitatea cu experţii din România în domeniul arhitecturii şi urbanismului. 

„Sunt sigur că schimbul de experiență ne va ajuta în soluționarea problemelor existente și promovarea percepției patrimoniului cultural construit, inclusiv a celui urbanistic al orașelor istorice, drept resursă importantă de dezvoltare durabilă cât și protejarea orașelor istorice și zonelor construite protejate", a menționat edilul capitalei.