Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Sportivele Anastasia Nichita și Irina Rîngaci au obținut premii din partea Primăriei Chișinău, pentru performanțele obținute la Campionatul Mondial de Lupte de la Belgrad

Sportivele Anastasia Nichita și Irina Rîngaci au obținut premii din partea Primăriei Chișinău, pentru performanțele obținute la Campionatul Mondial de Lupte de la Belgrad

   1014

Primăria Chișinău le-a felicitat vineri pe sportivele Anastasia Nichita și Irina Rîngaci, pentru performanțele obținute la Campionatul Mondial de lupte, categoria seniori, de la Belgrad (Serbia), desfășurat în perioada: 10-18 septembrie 2022.

Anastasia Nichita a cucerit în premieră o medalie de aur și titlul suprem la categoria seniori, în finala Campionatului Mondial de Seniori de la Belgrad, iar pentru această prestație remarcabilă, a primit din partea municipalităţii 100 de mii de lei şi o diplomă de onoare.

Sportiva deține și titlul de Campioană Mondială la categoria tineret, este de 8 ori Campioană a Europei la diferite categorii de vârstă, inclusiv de 2 ori la categoria de seniori.

În prezent, Anastasia Nichita este masterandă a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport din Republica Moldova.

Irina Rîngaci, deținătoarea medaliei de bronz în cadrul aceluiași campionat, a primit din partea Primăriei Chișinău 50 de mii de lei și diplomă de onoare. 

Sportiva practică luptele feminine din clasa a VI-a, iar în prezent este studentă în anul II la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. 

Irina este campioană mondială la lupte greco-romane, performanță obținută la Campionatul Mondial de lupte greco-romane printre seniori, desfăşurat la Oslo, Norvegia, în 2021.

De asemenea, au beneficiat de prime a câte 10 mii de lei, din partea Primăriei Chișinău și antrenorii sportivelor noastre, Tudor Cîrlan şi Andrei Chiperi.

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că municipalitatea a lansat anul trecut  inițiativa de premiere a sportivilor care obțin rezultate remarcabile în cadrul concursurilor internaționale, unde ne reprezintă destoinic țara.

În context, edilul a spus că Primăria colaborează activ cu Federaţia de Lupte din Republica Moldova, iar pentru anul viitor se prevede organizarea în comun a unui turneu de amploare.

Totodată, municipalitatea își propune să popularizeze acest gen de sport printre tinerii din capitală şi din suburbii şi chiar să organizeze competiţii de profil între localităţi.

În ultimii trei ani, Primăria Chișinău a investit peste 16 milioane de lei pentru promovarea sportului în instituțiile educaționale, dar și pentru organizarea și susținerea diferitor competiții sportive.