• Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Prestatorii de servicii sociale importante: de colectare a maculaturii și de reparație a încălțămintei/îmbrăcămintei, sunt chemați să-și modernizeze unitățile de comerț ambulant

Prestatorii de servicii sociale importante: de colectare a maculaturii și de reparație a încălțămintei/îmbrăcămintei, sunt chemați să-și modernizeze unitățile de comerț ambulant

   1171

Primăria Municipiului Chișinău îndeamnă agenții economici care desfășoară activitate comercială, exclusiv de prestare a serviciilor social-importante: de colectare a maculaturii și de reparație a îmbrăcămintei/încălțămintei, pe amplasamentele aprobate de Consiliul Municipal Chișinău, să-și modernizeze unitățile de comerț ambulant existente sau să le înlocuiască cu obiective noi, construite în conformitate cu rigorile înaintate de APL Chișinău.

Conform dispoziției nr. 350-d din 10 august 2022 „Cu privire la implementarea unor prevederi ale Regulamentului de comerț local al municipiului Chișinău, aprobat prin decizia CMC nr. 15/14 din 29.12.2021", agenții economici care prestează servici social importante enunțate prin intermediul unităților de comerț ambulant, au un termen de 90 de zile (3 luni) pentru modernizarea gheretelor sau înlocuirea lor cu unități noi, construite în conformitate cu schița-model, aprobată de APL Chișinău.

Măsura are drept scop asigurarea unui comerț ambulant stradal organizat, legal și modern, armonizarea unităților de comerț stradal cu mediul urbanistic, arhitectural și cromatic al zonei.

Amintim că prin decizia Consiliului Municipal Chișinău schemele de amplasament prestabilite pentru unitățile de comerț ambulant care desfășoară activitate comercială exclusiv cu servicii social-importante: colectarea maculaturii și reparația îmbrăcămintei și/sau încălțămintei au fost exceptate de expunere la licitație.

Preturile de sector vor informa agenții economici vizați despre necesitatea modernizării unităților de comerț, în conformitate cu prevederile dispoziției enunțate și a Regulamentului de comerț local al municipiului Chișinău.

De asemenea, preturile vor asigura inventarierea unităților de comerț ambulant pe teritoriul administrat, în vederea corespunderii cerințelor înaintate de autoritățile locale și vor înainta prescripții, la necesitate, pentru cei care nu se conformează cu noile rigori.