Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere executate în perioada: 20-26 iunie 2022

   1172

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii: 20-26 iunie 2022, drumarii din capitală au realizat mai multe lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din oraș.

Astfel, ÎM Regia „Exdrupo" a intervenit cu lucrări de asfaltare pe o suprafață totală de peste 12 mii m² de carosabil, iar alți peste 7 mii m² de stradă au fost frezați, pregătindu-se pentru asfaltare în săptămâna curentă.

Cel mai mare volum de lucrări (10,5 mii m²) a fost executat pe bd. Dacia, în paralel cu lucrările de reparație a receptoarelor pluviale și a fântânilor de vizitare, strada fiind pregătită în continuare pentru aplicarea tratamentului bituminos. 

Totodată, pe str. 27 Martie 1918 continuă amenajarea stratului de egalizare, în paralel cu lucrări de salubrizare, ridicare la cotă, coborâre sau instalare a fântânilor de vizitare.

Pe str. Socoleni, str. Sarmisegetusa, Calea Ieșilor, bd. Renașterii Naționale și str. A. Saharov au fost executate lucrări de demontare și montare a bordurilor. De asemenea, pe str. A. Saharov s-a intervenit la amenajarea pavajului în zona pietonală.

Pe str. Ghidighici au fost executate lucrări de nivelare a platformei de parcare.

În același timp, a continuat reabilitarea și întreținerea canalizării pluviale, cu lucrări de ridicare la cotă, coborâre sau instalare la 50 elemente pluviale și fântâni de vizitare, în timp ce alte 133 de unități au fost curățate de reziduuri sau spălate.

Mai mult, a fost asigurată mentenanța a 42 de indicatoarelor rutiere.  

Tot pe parcursul săptămânii trecute, a fost aplicat marcaj rutier transversal pe o suprafață totală de peste 660 m². Marcajul a fost reînnoit pe străzile: Ion Creangă, Gr. Vieru, Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, A. Pușkin, Grenoble etc. 

Alte lucrări de reparație executate pe străzile din capitală, prin contractarea agenților economici:

Pe str. Kiev a fost asfaltată zona pietonală pe partea pară. Anterior aici au fost amenajate locurile de parcare.

În sectorul Botanica se intervine cu reparații ale acceselor în curți de boc. Tot în acest sector au fost asfaltate accesele către AMT Botanica.

În curtea blocurilor de locuințe de pe  str. Dumitru Râșcanu 2 - str. Andrei Doga 25 A - str. Aerodromului 2 au fost finalizate lucrările de asfaltare. 

La parcarea din zona Parcului Dendrariu au continuat lucrările de aplicare a pavajului, fiind realizate 2/3 din volumul lucrărilor preconizate.

Lucrările de întreținere a infrastructurii rutiere vor continua și în săptămâna curentă.