Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Inițierea proiectului de PPP privind reconstrucția capitală a telefericului din str. Nicolae H. Costin până la Calea Ieșilor și amenajarea zonei adiacente

Inițierea proiectului de PPP privind reconstrucția capitală a telefericului din str. Nicolae H. Costin până la Calea Ieșilor și amenajarea zonei adiacente

   2335

Consiliul municipal Chișinău a aprobat obiectul parteneriatului public-privat referitor la reconstrucția capitală a telefericului din str. Nicolae H. Costin până la Calea Ieșilor și amenajarea zonei adiacente.

Proiectul urmează a fi realizat din contul dării în concesiune agentului privat a Telefericului reconstruit și a obiectelor renovate/construite în spațiul adiacent. O decizie în acest sens a fost votată marți de Consiliul Municipal Chișinău.  

Direcția generală transport public și căi de comunicație a fost desemnată în calitate de partener public, în scopul implementării proiectului de PPP privind reconstrucția Telefericului.

Scopul proiectului privind reconstrucția Telefericului este de a crea/reactiva un Centru Turistic Național atractiv pentru petrecerea timpului liber a locuitorilor din municipiu, dar și din întreaga republică, ceea ce va contribui esențial la dezvoltarea socio-economică a capitalei, dar și va spori atractivitatea acestui punct turistic.

De asemenea, realizarea proiectului va contribui la atragerea potențialilor investitori pentru dezvoltarea infrastructurii locale, crearea unor noi locuri de muncă în cadrul obiectivelor renovate, dezvoltarea infrastructurii din zona adiacentă a telefericului, creșterea gradului de confort al cetățenilor prin oferte noi de recreere, consolidarea statutului de oraș verde al municipiului Chișinău, prin creșterea atractivității turistice etc.