Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Activități cultural-artistice în weekend-ul 25-26 iunie 2022

   1072

Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă și duminică, pe 25 și 26 iunie 2022, de la ora 11:00, locuitorii capitalei sunt invitați să participe la diverse activități cultural-artistice: spectacole de muzică, ateliere, programe de folclor și șezători, evoluția colectivelor de copii etc.,  organizate de preturile de sector, în comun cu Direcția Cultură.

Activitățile cultural-artistice din weekend fac parte din cadrul proiectului „Dialog cultural cu chișinăuienii", ediția 2022.

De asemenea, în programul de sâmbătă, 25 iunie, a.c., începând cu ora 16:00, în Grădina publică „Ștefan cel Mare și Sfânt" va avea loc un spectacol de muzică pop și jazz, cu genericul: „Ecoul anilor de Argint", dedicat cuplurilor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Activitatea face parte din Proiectul social-cultural „Dialog între generații".

Agenda evenimentelor cultural-artistice prevăzute pentru acest weekend: 

Sâmbătă, 25 iunie 2022, ora 11:00

Scuarul „M. Eminescu", bd. Ștefan Cel Mare și Sfânt, nr. 79 - acțiune cultural-artistică cu genericul: „Șezătoarea Sânzienelor".

Parcul „Sarmizegetusa", str. Sarmizegetusa - acțiune cultural-artistică cu genericul: „Revedere".

Aleea bd. Mircea cel Bătrân, Scuarul Arborelui Solar - acțiune cultural-artistică cu genericul: „Do-re-mi-show invită".

Sâmbătă, 25 iunie 2022, ora 16:00

Grădina publică „Ștefan cel Mare și Sfânt" - eveniment cultural-artistic cu genericul: „Ecoul anilor de Argint", program de muzică pop și jazz, cu interpreții: Ludmila ROTARU, Geta BURLACU, Igor CUCIUC, Ricu VODĂ, Nina GOLBAN și Ana CHIROSCA.

Duminică, 26 iunie 2022, ora 11:00

Scuarul „Mihai Dolgan", str. Bulgară, nr. 43 - acțiune cultural-artistică cu genericul: „Torbița ECO".

Scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei - Sfânta Amintire" - acțiune cultural-artistică cu genericul: „Copilăria - rodul sfânt".

Duminică, 26 iunie 2022, ora 18:00

Aleea bd. Mircea Cel Bătrân, Scuarul Arborelui Solar - acțiune cultural-artistică cu genericul: „Dor de folclor".

Evenimentele enunțate au drept scop valorificarea potențialului artistic al comunităților de artă, prin comunicarea între generațiile de artiști și tinerii, promovarea valorilor artistice autohtone, precum și stimularea interesului publicului-spectator pentru recunoașterea creațiilor artistice autentice.