Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Aprobarea Memorandumului de înțelegere între municipiul Chișinău și UNICEF Moldova, cu privire la colaborarea reciprocă în acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor și adolescenților

Aprobarea Memorandumului de înțelegere între municipiul Chișinău și UNICEF Moldova, cu privire la colaborarea reciprocă în acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor și adolescenților

   1256

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat marți Memorandumul de înțelegere între Municipiul Chișinău și UNICEF Moldova în acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor și adolescenților din municipiul Chișinău.

Viceprimarul Angela Cutasevici, raportor asupra proiectului de decizie a precizat că acest document vine în sprijinul municipiului Chișinău, în vederea acordării asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor și adolescenților. Totodată, în cadrul Memorandumului, vor fi mai multe servicii sociale, servicii consolidate de protecție a copiilor sau vor fi dezvoltate și altele noi, inclusiv:

Dezvoltarea serviciului asistență parentală profesionistă;

Dezvoltarea Serviciului Casă de copii de tip familial;

Dezvoltarea locuinței sociale asistate;

Dezvoltarea serviciului social Grădiniță - creșă pentru copii de la 4 luni la 3 ani;

Dezvoltarea serviciului Centrul maternal;

Dezvoltarea serviciului de asistență socială comunitară;

Dezvoltarea serviciului social Centrul de zi pentru copii și familii aflați în situații de risc;

Dezvoltarea complexului de servicii sociale pentru copiii în situații de stradă;

Consolidarea componentei de comunicare a Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului;

Dezvoltarea serviciului sprijin familial și consolidarea capacităților Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului.

Totodată, Proiectul II de asistență tehnică vizează rambursarea cheltuielilor pentru alimentația copiilor refugiați în sistemul educațional din municipiul Chișinău.

Angela Cutasevici a mai ținut să remarce că UNICEF Moldova este un partener de încredere care sprijină activitățile APL Chișinău, în vederea consolidării sistemului de protecție a copilului, cât și a sistemelor educație.

„Cu suportul UNICEF Moldova au fost realizate mai multe inițiative, precum: evaluarea sistemică a domeniului privind protecția copilului și cel al educației, cât și a domeniului de tineret în municipiul Chișinău. Drept urmare au fost realizare documente programatice importante pentru municipiu: Strategia municipală pentru protecția drepturilor copilului și Planul de implementare a Strategiei. Iar Memorandumul aprobat este în contextul realizării Planului de implementare a Strategiei municipale pentru protecția drepturilor copilului".

Mai mult, e de menționat că în perioada pandemică, UNICEF Moldova a susținut municipalitatea în diverse inițiative, inclusiv prin oferirea a 678 de computere pentru 126 de instituții de învățământ, în scopul realizării activităților online; contribuția pentru crearea echipei mobile a Centrului municipal de tineret, suportul pentru extinderea centrelor de tineret pentru mai multe sectoare a capitalei.