Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea Scuarului din str. Ialoveni 98/2, sectorul Centru

   1279

Primăria municipiului Chișinău informează că marți seara a fost inaugurat Scuarul din str. Ialoveni 98/2, sectorul Centru, astfel că locuitorii din preajmă își vor putea petrece timpul într-un spațiu verde și amenajat.

Lucrările de reabilitare a scuarului au presupus: amenajarea aleilor pietonale și a locurilor de parcare, instalarea sistemului de iluminat, a mobilierului urban și a unei platforme de deșeuri.

De asemenea, în spațiul nou renovat au fost amenajate două terenuri de joacă, un teren de fitness și un teren multifuncțional de sport.

Prezent la eveniment, Primarul general, Ion Ceban, a menționat că acest scuar a fost amenajat dintr-o zonă insalubră, unde anterior erau mai multe garaje. Iar scopul autorităților publice locale este de a reabilita spațiile urbane, pentru a deveni mai prietenoase pentru locuitorii din preajmă, care vor putea să-și petreacă activ timpul liber.

E de menționat că pe parcursul anului trecut, în preajma acestui scuar au fost reparate câteva curți ale blocurilor de locuințe, cu amenajarea locurilor de parcare, reabilitarea trotuarelor și amenajarea spațiilor verzi.