Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea lucrărilor de întreținere a infrastructurii rutiere din capitală, în perioada 13-19 iunie 2022

   796

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii trecute, 13-19 iunie 2022, în cadrul programului de întreținere și reparații curente a drumurilor publice municipale, ÎM Regia „Exdrupo" a realizat lucrări de asfaltare pe o suprafață totală de circa 6000 m², iar alți circa 7000 m² de carosabil au fost frezați, fiind pregătit drumul pentru asfaltare în săptămâna curentă.

Cel mai mare volum de lucrări a fost executat pe bd. Dacia, unde continuă lucrările de pregătire pentru aplicarea tratamentului bituminos după care asfaltarea suprafețelor marcate. 

De asemenea, pe str. 27 Martie 1918 continuă amenajarea stratului de egalizare, dar și lucrări de ridicare, coborâre sau instalare a fântânilor de vizitare a rețelelor. Timp de 2 săptămâni urmează a fi așternut și stratul de uzură.

Lucrări de demontare și montare a bordurilor au mai fost îndeplinite pe str. Socoleni, pe str. Sarmisegetusa și str. Uzinelor. Pe str. A. Saharov a fost aplicat pavaj pe zona pietonală.

Totodată, pe bd. Renașterii Naționale a început demontarea bordurilor - lucrări pregătitoare pentru reparația curentă a carosabilului.

În total, în anul curent urmează a fi reparați circa 1,6 km de drum, pe tronsoanele: bd. Renașterii Naționale (pod) - str. Kiev (sens giratoriu de la intersecția cu str. A. Russo) și pe tronsonul bd. Renașterii Naționale (sens giratoriu) - str. Bogdan Voievod (sens giratoriu de la intersecția cu str. Florilor). Lucrările presupun frezarea asfaltului uzat și aplicarea stratului de uzură, iar pe unele casete, unde drumul este mai deteriorat, va fi întărită și fundația acestuia. În paralel, vor fi reparate și trotuarele.

În același timp, drumarii din capitală au continuat lucrările de reparație și întreținere a canalizării pluviale, intervenindu-se cu lucrări de ridicare, coborâre sau instalare la 34 elemente pluviale, în timp ce alte 163 unități au fost curățate de reziduuri sau spălate.

Mai mult, a fost asigurată mentenanța indicatoarelor și deliniatoarelor rutiere, instalate 51 unități noi, iar altele 53 au fost reparate. 

Tot pe parcursul săptămânii trecute, a fost aplicat marcaj rutier pe o suprafață totală de peste 2200 m². Marcajul a fost reînnoit pe străzile: Ion Creangă, Lunca Bâcului, bd. Gr. Vieru, Gr. Botanică, A. Doga, Mitropolit B. Bodoni, A. Pușkin, Grenoble și Dante Alighieri.