Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea lucrărilor de reparație în cadrul instituțiilor de învățământ din capitală

   1198

Primăria municipiului Chișinău informează că lucrările de reparație în cadrul Liceului Teoretic „Pro Succes", din sectorul Botanica, sunt la etapa de finalizare, urmând ca de la 1 septembrie 2022, școala să fie funcțională.

De asemenea, au fost făcute evaluările pentru dotările instituției nominalizate. Pe ultima sută de metri sunt și reparațiile în cadrul IET nr. 3 și nr. 18 din sectorul Buiucani. Tot aici sunt făcute și procurările pentru dotarea instituțiilor.

Totodată, grădinița nr. 28 din sectorul Râșcani se află în proces de reparație capitală, lucrările urmând a fi finalizate către sfârșitul anului 2023.

În total, în anul 2022 beneficiază de reabilitare 191 de instituții, iar cheltuielile în acest scop constituie 169,5 milioane de lei. Informații în acest sens au fost prezentate luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, de către Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport.

Potrivit responsabilului din cadrul DGETS, în 18 IET din totalul de 92 de unități unde sunt prevăzute lucrări de reparații în anul curent, intervențiile au fost finalizate. În 20 de grădinițe, reparațiile sunt în desfășurare, iar în restul unităților procedurile sunt în proces de contractare sau de evaluare a ofertelor.

Cât privește celelalte tipuri de instituții: licee, gimnazii, școli sportive, unde sunt prevăzute reparații, în mare parte procedurile de achiziție au fost executate și evaluate ofertele, respectiv în perioada următoare vor începe lucrările de reabilitare a imobilelor în toate școlile.