• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Primăria Chișinău a acordat 5 premii la Gala Premiilor Literare, ediția a XIII-ea

  Primăria Chișinău a acordat 5 premii la Gala Premiilor Literare, ediția a XIII-ea

   17.06.2022 16:25    263 Accesări    

  Primăria municipiului a acordat vineri 5 premii bănești în cadrul „Galei Premiilor Literare" a Uniunii Scriitorilor din Moldova", pentru autorii care au scos de sub tipar ediții literare importante pe parcursul anului 2021.

  Laureații premiilor din partea municipalității sunt:

  Alexandru Corduneanu,Vitalie Răileanu, Silvia Caloianu, Eugenia Bulat și Nicolae Spătaru.

  Primarul General, Ion Ceban a menționat că autoritățile municipale vor susține mereu proiectele de valoare, care aduc bucurie cititorului simplu, dar și specialiștilor din diverse domenii, provocându-i să descopere și alte aspecte ale ariei lor de competență. Edilul a mai ținut să precizeze că în acest an a fost triplat bugetul pentru domeniul „Cultură".

  „Gala Premiilor Literare" este un bilanț, dar și o sărbătoare a scrisului artistic, urmărind promovarea, evidențierea și aprecierea cărților și autorilor care au avut prestații deosebite pe parcursul anului încheiat.

  Ediția din acest an a fost organizată de Uniunea Scriitorilor din Moldova, cu sprijinul Ministerului Culturii al Republicii Moldova și al Direcției Cultură a municipiului Chișinău, în parteneriat cu Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu" din Chișinău, Compania „Teleradio-Moldova" și „Revista literară".