• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Un bloc nou de studii pentru Liceul Teoretic Waldorf din capitală

  Un bloc nou de studii pentru Liceul Teoretic Waldorf din capitală

   25.05.2022 16:29    509 Accesări    

  Primăria Municipiului Chișinău informează că la Liceul Teoretic Waldorf a început construcția unui nou bloc de studii, unde vor fi amplasate 6 săli de clasă și o sală de sport multifuncțională.

  Proiectul a început după semnarea unui acord trilateral între Primăria Municipiului Chişinău, Fundația IPWM (contribuții din partea părinților liceului) și LT Waldorf.

  În context, Primarul General, Ion Ceban, a adus mulțumiri partenerilor din Germania, Fundației „Prietenii Artei Educației" și Fundației „SOFTWARE", pentru aportul financiar substanțial adus în realizarea proiectului.

  În prezent, instituția este la etapa de perfectare și obținere a actelor necesare pentru începerea construcției pentru etajele 3 și 4, care este prevăzută pentru luna iunie, a.c.

  Investiția totală pentru extinderea sediului instituției școlare este de peste 11 milioane de lei, dintre care Primăria Municipiului Chișinău a alocat 4 mil. de lei.

  APL Chișinău, împreună cu administrația instituției și cu părinții copiilor, examinează posibilitatea construcției a încă unei anexe la clădirea școlii, pentru a deschide noi grupe de grădiniță și noi clase școlare.

  În prezent, în cadrul Liceului Teoretic Waldorf activează 51 de cadre didactice, 3 grupe de grădiniță cu 75 de copii și 23 complete de clase cu 656 de elevi.