Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din capitală

   864

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii precedente, serviciile municipale de profil au desfășurat lucrări de plombare cu asfalt a carosabilului de pe străzile centrale și secundare din capitală.

Astfel, în perioadă menționată, drumarii au executat lucrări pe o suprafață de circa 2000 m², dintre care pe bd. Dacia au fost aplicat stratul de asfalt pe 1459 m² de carosabil. În prezent pe această arteră sunt evaluate și zonele pietonale, inclusiv cele de acces pentru transportul public, unde se va interveni pe parcursul anului curent.

De asemenea, în sectoarele capitalei au fost executate lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere pe mai multe adrese:

-         finalizarea lucrărilor de amenajare a benzii de virare la intersecția Calea Orheiului - str. Studenților (inclusiv a insulei de refugiu pentru pietoni și a semaforului pietonal; aleea pietonală adiacentă benzii, amenajarea stațiilor de așteptare a transportului public);

-         montarea bordurilor noi pe bd. Cuza-Vodă, tronsonul cuprins între str. Sarmizegetusa - bd. Dacia și pregătirea pentru asfaltare;

-         lucrări de pregătire pentru amenajarea trotuarelor de pe str. 27 Martie 1918;

-         începerea lucrărilor de asfaltare a accesului către stația de pompieri de pe str. Cernăuți.

În perioada de referință, serviciile municipale profil au executat lucrări de aplicare a marcajului rutier pe o suprafață de 1200 m², preponderent la trecerile de pietoni și în stațiile de așteptare a transportului public. Totodată a fost inițiată marcarea benzilor dedicate transportului public pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.