• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Vizita Primarului General la Centrul municipal de instruire pentru copii și adolescenți

  Vizita Primarului General la Centrul municipal de instruire pentru copii și adolescenți

   12.05.2022 09:49    617 Accesări    

  Primarul General, Ion Ceban a vizitat Centrul municipal de instruire pentru copii și adolescenți care necesită condiții speciale de educație. Instituția a beneficiat recent de un lot de tehnică pentru instruirea celor 60 de elevi care frecventează instituția de învățare a meseriilor.

  Edilul a discutat cu tinerii implicați în activitățile centrului și i-a felicitat pentru abilitățile de care dau dovadă în cadrul specialităților: „îngrijitor bolnavi la domiciliu", „cusător", „cizmar", „tencuitor" și le-a urat mult succes și implicare.

  Totodată, în cadrul Centrului au fost achiziționate 15 calculatoare pentru crearea unei noi specialități solicitate de foarte mulți elevi, cea de „operator la calculatoare".

  „Sunt sigur că investiția autorităților administrației publice locale pentru domeniul ecologic vine să ofere mai multe posibilități acestor tineri de a se dezvolta multilateral, de a participa în diverse genuri de activități și de a se implica în promovarea unei societăți participative și sănătoase", a menționat edilul capitalei.

  Ion Ceban a ținut să precizeze că municipalitatea este interesată de a implica tinerii în diferite activități, inclusiv în procesul de luare a deciziilor, care îi va ajuta să se integreze mai ușor în societate.

  Menționăm că activitățile de dotare tehnică a instituției face parte din inițiativa: Programul de formare „Dezvoltarea competențelor ecologice și ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău" și este organizată cu suportul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde" implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), cu finanțare din partea Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).