Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Copiii de la gimnaziul din Bozieni în vizită la Primăria Capitalei

   4759

Primăria Chişinău a organizat ieri (duminică) o vizită în Capitală pentru elevii gimnaziului din Bozieni, Hânceşti, localitatea de unde în acest an a fost achiziţionat Pomul de Crăciun din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN).

Oaspeţii din raionul Hânceşti, în număr de circa 100 de persoane: elevi, pedagogi şi părinţi, au avut o întâlnire cu primarul general, Dorin Chirtoacă, au fost la Grădina Zoologică şi au fost prezenţi la Pomul de Crăciun din PMAN, unde au recitat poezii, au colindat, au semănat şi au primt cadouri de la Moş Crăciun.

Iniţiativa aparţine localnicilor din Bozieni, care şi-au  exprimat dorinţa să vadă şi să admire pomul lor împodobit, după ce primăria din localitate a decis să-l vândă, fiind prea înalt şi fiindcă în curtea admistraţiei publice locale din Bozieni mai sunt şi alţi brazi.

Edilul-şef al Capitalei s-a arătat mulţumit de faptul că se reuşeşte crearea unor asemenea relaţii de suflet, în preajma sărbătorilor de Crăciun şi de Anul Nou, Dorin Chirtoacă dorind să creadă, că de sărbători, cât mai mulţi copii din Moldova vor ajunge la Chişinău, lângă bradul din PMAN.  

La rândul său, primarul din s. Bozieni, Zinaida Dubceac, a mulţumit din partea localităţii pe care o reprezintă, pentru invitaţia de a veni la Chişinău, pentru a-şi vedea bradul amenajat în PMAN. Zinaida Dubceac a adresat conducerii Primăriei Chişinău cuvinte de felicitare cu prilejul sărbătorilor de iarnă, cu urări de sănătate, succese şi prosperitate, iar grupul etnofolcloric de la gimnaziul din Bozieni, condus de Mariana Cocieru, a adus suflul sărbătorilor la Primăria Chişinău printr-un program de colinde, urături şi semănat.  

Transportul cu care au fost aduşi copiii de la Bozieni la Chişinău a fost oferit gratuit de către consilierul municipal, Iurie Topală, care face afaceri în domeniul transportului, iar dulciurile au fost asigurate de subdiviziunile municipale de profil.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău