Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea a comemorat victimele Holocaustului

   1338

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a participat astăzi la evenimentul de Comemorare a Victimelor Holocaustului, desfășurat în preajma Monumentului Victimelor Fascismului, din sectorul Râșcani. Pe 27 ianuarie se împlinesc 77 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz, o zi care ne amintește de tragedia Holocaustului și de imensele suferințe pe care acesta le-a adus milioanelor de oameni.

În discursul său, Angela Cutasevici a menționat că oamenii trebuie să înțeleagă impactul acestui tragic eveniment și să dea exemplu prin fapte de toleranță socială.

„Este important ca, în ziua comemorării Holocaustului, noi cu toții trebuie să medităm odată în plus asupra acestor file negre ale istoriei, inclusiv asupra Holocaustului în Moldova și a consecințelor acestuia. Suntem datori să cinstim memoria celor care au murit în aceasta imensă tragedie, să căutam toate mijloacele prin care, să asiguram pacea și protecția drepturilor generațiilor ce vor urma după noi", a comunicat viceprimarul capitalei.

E de menționat că, Primăria municipiului Chișinău, alături de celelalte instituții și organizații din Republica Moldova, continuă tradiția onorării memoriei victimelor Holocaustului, unul dintre cele mai dureroase episoade din istoria umanității, instituită în anul 2005, printr-o rezoluție a Organizației Națiunilor Unite, pentru a comemora eliberarea lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau.