• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Municpalitatea solicită dezmințirea unor informații apărute în spațiul public

  Municpalitatea solicită dezmințirea unor informații apărute în spațiul public

   27.01.2022 11:14    1388 Accesări    

  Primăria Chișinău solicită dezmințire publică și rectificarea informației greșite publicată de către postul ProTV și Portalul NewsMaker.

  https://protv.md/actualitate/primaria-a-eliberat-o-autorizatie-de-constructie-a-unui-bloc-de-locuit-cu-7-etaje-in-centrul-istoric-al-chisinaului-intr-o-zona-in-care-legea-spune-ce-este-interzisa-constructia-acestui-tip-de-imobile-video---2592902.html

  https://newsmaker.md/rus/novosti/doc-s-vidom-na-valya-morilor-meriya-kishineva-vydala-novoe-razreshenie-na-stroitelstvo-v-istoricheskom-tsentre/

  Stimați colegi, 

  Șefa Direcției arhitectură, urbanism și relații funciare, Svetlana Dogotaru, a răspuns la întrebările dumneavoastră cu privire la subiectul abordat în materialele realizate și atașate aici, dar știrile au fost publicate cu informații și titluri „picante" care nu prezintă adevăr și induc în eroare opinia publică.

  Deși, se poate lesne de verificat că obiectul nu este amplasat în perimetrul istoric, lucru confirmat pentru dumneavoastră și de arhitectul șef, reportajele redau exact aspectul invers fiind aduse acuzații nefondate la adresa Primăriei și a primarului general.

  În context, prezentăm declarația șefei Direcției arhitectură, urbanism și relații funciare, Svetlana Dogotaru:

  „Terenul de pe adresa str. A. Mateevici, 109 nu se încadrează în suprafața cuprinsă între străzile - perimetrul monumentului "Nucleul istoric", respectiv nu este amplasat pe teritoriul acestui monument. 

  Informația poate fi verificată simplu, vizualizând harta.

  Emiterea actelor permisive pentru obiectele noi (sau emiterea în anumite condiții) reiese strict din prevederile legale la nivel de legi și decizii CMC în vigoare.

  Atunci când există interpretări, sunt organele competente care pot interveni și se pot pronunța, iar angajații Primăriei colaborează și sunt gata să ofere informații.

  Ceea ce ține de multiplele declarații și acuzații din partea anumitor politicieni, formatori de opinii, persoane terțe, sunt nefondate și au ca scop denigrarea activității Primăriei".