Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Stagii de formare pentru angajații IET, pe tema formării culturii alimentare la copiii de vârstă preșcolară

   1611

Primăria municipiului Chișinău informează că circa 300 de cadre didactice, metodiști și angajați ai instituțiilor de educație timpurie din capitală și din suburbii au participat la un stagiu de formare de 2 zile, desfășurat online, cu genericul „Formarea culturii alimentare la copiii de vârstă școlară".

Instruirile enunțate au ca scop îmbunătățirea procesului de alimentație, în contextul asigurării unei culturi a alimentației de calitate în timpul copilăriei, necesare pentru o dezvoltare armonioasă a celor mici, promovarea modului sănătos de viață și prevenirea maladiilor cronice la viitorul adult, dezvoltarea culturii alimentare în instituțiile de educație timpurie.  

Prezentă la eveniment, viceprimarul pe probleme sociale, Angela Cutasevici, a menționat despre importanța conjugării eforturilor tuturor actorilor implicați în procesul educațional, pentru a realiza obiectivul general - de a dezvolta cultura unei alimentații sănătoase pentru copii.

„Copiii care sunt învățați de mici să ia zilnic micul dejun, să consume fructe și legume, să facă mișcare, vor practica aceste deprinderi și în viața de adult și-și vor educa la rândul lor micuții pe baza acestor principii. Astfel, investiția în educația pentru sănătate are efecte pentru mai multe generații", a mai declarat viceprimarul.

Pentru desfășurarea activităților de instruire au fost selectați formatori naționali cu experiență în elaborarea programelor privind alimentația corectă: Luminița Suveică, medic endocrinolog, doctor în științe medicale, lector universitar și Victoria Racu, medic nutriționist. Totodată, în cadrul activităților stagiului au fost prezentate și recomandările OMS pentru prevenirea obezității la copii.

Activitățile desfășurate în cadrul stagiului de formare vor fi diseminate de către participanți în instituțiile unde activează.