• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Deschiderea punctelor suplimentare de testare la infecția COVID-19

  Deschiderea punctelor suplimentare de testare la infecția COVID-19

   24.01.2022 12:22    894 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău își propune deschiderea punctelor suplimentare de testare la COVID-19 pe lângă instituțiile de asistență medicală primară: AMT-uri și centre ale medicilor de familie.

  Această inițiativă are ca scop evitarea aglomerațiilor în policlinici și acordarea serviciilor enunțate la cât mai multă lume, având în vedere creșterea sporită de persoane care solicită testarea la infecția COVID.

  Primarul General, Ion Ceban, a informat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că punctele mobile de testare vor fi amenajate în comun cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar testele vor fi asigurate prin activitățile desfășurate împreună cu autoritățile centrale.

  Edilul a mai ținut să precizeze că loturile achiziționate de municipalitate pentru cadrele didactice vor fi utilizate strict conform destinației: pentru instituțiile școlare și cele preșcolare.

  E de menționat că Primăria Chișinău a convocat Celula de Criză, împreună cu Direcția generală asistență medicală și socială și managerii de spitale, pentru planificarea și realizarea acțiunilor emergente de acordare a asistenței medicale în situația actuală de criză sanitară.

  Unitățile de asistență medicală primară vor avea o informare și comunicare extinsă către populație, cu referire la acordarea asistenței medicale și punctele de testare. Astfel, în AMT-uri și CMF-uri va fi suplinit numărul de personal din registratură, respectiv vor fi deschise numerele de telefon suplimentare, unde va fi oferită informația necesară pacienților.