Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Dezvoltarea proiectului municipal biblioteca digitală

   1514

Primăria municipiului Chișinău informează că proiectul Biblioteca digitală www.educatieonline.md continuă să se dezvolte și să ofere cadrelor didactice, manageriale, elevilor și părinților posibilități multiple de a participa la un proces de instruire interactiv și creativ.

Adițional la cele peste 7600 de lecții video în limbile română și rusă, site-ul oferă și 10 tipuri de activități interactive de evaluare: alegere multiplă, adevărat sau fals, potrivire perechi, text lacunar, ordine simplă, cronologie, cursa de cai, răspuns text liber, memorizează perechi și „Vrei să fii milionar". Până în prezent, cadrele didactice angajate în proiect au creat activități interactive la lecțiile video, acestea fiind avizate de către coordonatorii pe discipline.

Totodată, în luna februarie, curent, Biblioteca va dezvolta acest segment, care va permite tuturor cadrelor didactice interesate să-și elaboreze propriile teste complexe de evaluare inițială, formativă și sumativă, într-un mod interactiv, alcătuite în mod individualizat, conform specificului procesului de predare. Modulul va permite încadrarea într-un test comun a oricăror tipuri de exerciții din cele 10 propuse, după care va fi calculat un scor comun, iar elevul va primi și certificat nominal la final.

De asemenea, va fi dezvoltată și opțiunea de expediere a scorului și listei de răspunsuri corecte și greșite fiecărui elev în parte, prin email, în format PDF, astfel fiind asigurată o evaluare individualizată, centrată pe nevoile fiecărui elev în parte. Modul va genera, automat, lista Excel a tuturor elevilor care au îndeplinit testul cu scorurile finale și detalierea fiecărui item în parte, în %, cu numărul de răspunsuri corecte și greșite, ceea ce va ușura considerabil munca profesorului.

E de menționat că, În luna martie 2022, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport va organiza instruiri pentru cadrele didactice interesate de noul constructor.