Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reabilitarea a trei străzi din zona centrală a capitalei

   1727

Primăria municipiului Chișinău informează că trei artere de circulație din zona istorică a capitalei: str. 31 August 1989, str. Tighina și str. Alexandru cel Bun vor fi reabilitate integral, în cadrul pachetul II al Programului „Chișinău - Drumuri urbane", finanțat de către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții (BEI) și Fondul Special de Energie Verde al BERD.

Miercuri, la Primăria Chișinău, au fost semnate contractele de executare a lucrărilor pentru reparație celor 3 străzi, cu antreprenorii desemnați, în baza concursurilor publice: S.C. NOUCONST S.R.L, GENESIS INTERNATIONAL LLC.

Astfel, în cadrul proiectelor vor fi realizate următoare lucrări:

  • Strada 31 August 1989- reconstrucția străzii în format „coridor verde", cu amenajarea pistelor pentru bicicliști, a locurilor de parcare și modernizarea trotuarelor, precum și a iluminatului public stradal.
  • Strada Tighina - reabilitarea învelișului asfaltic, crearea locurilor de parcare, modernizare trotuarelor și a iluminatului public stradal.
  • Strada Alexandru cel Bun - reabilitarea părții carosabile, modernizarea trotuarelor și a iluminatului public stradal.

În total, pe cele 3 străzi va fi reabilitat circa 6,7 km de carosabil, amenajate 78000 m² de trotuare, instalate 654 corpuri de iluminat și 288 de piloni, precum și reconstrucția a 1550 metri liniari de rețele de canalizare pluvială cu diametrul - 300, 400 și 600 mm.

Termenul de executare a contractelor este de 18 luni din ziua semnării contractului, iar antreprenorul vor decide data inițierii lucrărilor pe șantier. 

Primarul General, Ion Ceban, a precizat că aceste obiective de infrastructură sunt realizate în beneficiul cetățenilor și a solicitat antreprenorilor ca lucrările să fie executate calitativ și finalizate conform calendarului stabilit în contractele aprobate.

Valoarea totală a proiectului pentru reabilitarea celor 3 străzi este de 11,8 milioane EURO. 

Până în prezent, pe str. 31 August 1989, str. Tighina și str. Alexandru cel Bun au fost executate lucrări de schimbare a rețelelor subterane.