Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea lucrărilor de reabilitare a trotuarelor din sectoarele capitalei

   1421

Primăria municipiului Chişinău informează că în sectoarele capitalei sunt în plină desfășurare activități de îmbunătățire a infrastructurii trotuarelor.

Astfel, în sectorul Botanica sunt executate lucrări de amenajare a trotuarului pe str. Teilor, în contextul reparaţiei curente a arterei de circulație. Totodată, în sectorul Ciocana au fost finalizate activitățile de reabilitate a trotuarelor din str. M. Drăgan, pe cele mai degradate sectoare ale străzii. La fel, este în proces de reparaţie și trotuarul pe direcția Ciocana din str. A. Russo, tronsonul str. N. Dimo - str. M. Sadoveanu.

În sectorul Râşcani sunt în desfășurare pregătirile pentru începerea activităților de reabilitare integrală a trotuarelor de-a lungul străzii Kiev.

Lucrări de reparaţie a trotuarelor în sectorul Buiucani sunt efectuate pe str. L. Deleanu, în perimetrul str. N. Costin - str. Alba Iulia. E de menționat că anterior pe aceiași stradă au fost reabilitate trotuarele pe tronsonul şos. Balcani - str. N. Costin.

De asemenea, lucrări de amenajare a trotuarelor sunt executate și pe străzile din centrul istoric al capitalei.

În prezent sunt pavate cu dale beton trotuarele de-a lungul străzii Alexei Șciusev, în perimetrul str. M. Cebotari - str. M. Eminescu.

Totodată, în sectorul Centru au început lucrările de renovare integrală a trotuarelor din str. A. Bernardazzi, în perimetrul A. Puşkin - str. P. Halippa.

Menționăm că în perioada an. 2020-2021 au fost reparate trotuarele din cele 5 sectoare ale capitalei: str. Albișoara, str. A. Pușkin, Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni, str. I. Creangă, bd. Moscova, str. Calea Ieșilor (parțial), precum și în localitățile suburbane.