Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Planificarea proiectelor de infrastructură pentru anul 2022

   1576

Primăria Chişinău informează că autoritățile municipale au lansat activitățile de elaborare a proiectelor, care urmează a fi realizate în anul 2022, pentru reabilitarea obiectivelor de infrastructură din sectoarele capitalei. Inițiativele au fost dezbătute şi analizate de către reprezentanții executivului și ai preturilor, în cadrul ședințelor de planificare organizate în acest sens.    

Astfel, pe parcursul săptămânii curente, Primarul General al capitalei, Ion Ceban alături de responsabilii serviciilor municipale de profil au efectuat vizite de lucru în sectoarele capitalei, unde au evaluat proiectele care urmează a fi lansate anul viitor.  

Edilul capitalei a subliniat că acțiunile Primăriei Chişinău vor fi în continuare axate pe reparaţia drumurilor, trotuarelor și a pasajelor subterane, crearea locurilor de parcare, reabilitarea zonelor verzi, reparaţia curţilor de blocuri, a căilor de acces spre instituţiile de învăţământ şi medicale, modernizarea iluminatului public stradal.

Intervențiile vor viza și obiective din centrul istoric al capitalei, amenajări în Parcul „Valea Trandafirilor", reabilitarea trotuarelor din strada București și Calea Ieșilor, precum și amenajarea unei noi alei pietonale în perimetrul str. Petru Zadnipru și str. Igor Vieru etc.

„Am solicitat ca până la aprobarea bugetului municipal pentru anul viitor, să fie estimate toate cheltuielile şi volumele de lucrări pe fiecare obiectiv separat, iar proiectele să fie discutate cu cetățenii. Condiţia de bază rămâne - calitatea lucrărilor efectuate şi respectarea termenilor propuşi pentru executarea acestora", a menţionat Primarul General.

În context, Ion Ceban a solicitat responsabililor municipali ca în paralel să fie accelerate activitățile de pe şantierele, care sunt în prezent în lucru, cât permit condițiile climaterice.