• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Municipalitatea îndeamnă cetățenii să participe sâmbătă, 25 septembrie, curent, la o acțiune de salubrizare a teritoriului orașului

  Municipalitatea îndeamnă cetățenii să participe sâmbătă, 25 septembrie, curent, la o acțiune de salubrizare a teritoriului orașului

   24.09.2021 15:17    613 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău invită locuitorii orașului să participe activ sâmbătă, 25 septembrie, a.c., ora 09:00, alături de angajații municipalității la acțiunea de salubrizare a teritoriului urbei, desfășurată în cadrul Campaniei de salubrizare de toamnă.

  Această acțiune are scopul de a responsabiliza și a consolida eforturile autorităților locale în comun cu cetățenii, pentru a face curat, dar și a avea grijă de orașul în care locuim/activăm.

  La eveniment sunt invitați să se alăture și instituțiile statului, Guvern, Parlament, ONG-urile și alte colectivități. Participanții vor fi asigurați de către organizatori cu mănuși și saci pentru colectarea gunoiului.

  Cetățenii sunt îndemnați să se alăture la curățenie, în sectoare, conform domiciliului, alături de reprezentanții preturilor, după cum urmează:

  • Pretura Botanica: Salubrizarea zonelor verzi din str. Burebista (în prejma Institutului Mamei și Copilului); salubrizarea zonei verzi din aliniamentul str. Grădina Botanică.
  • Pretura Râșcani: Salubrizarea zonei verzi din aliniamentul str. A. Doga, 26-32.
  • Pretura Centru: Salubrizarea terenului din preajma Liceului Teoretic „Nicolae Sulac"; salubrizarea zonelor verzi din str. Grenoble, 165/3;
  • Pretura Buiucani: Curățarea albiei râulețului Durlești - str. Cornului, str. Gheorghe Codreanu, str. Ghioceilor; Salubrizarea zonei din str. Doina și Ion Aldea Teodorovici, 14 (terenul de sport); Salubrizarea zonei verzi din str. Onisifor Ghibu 8-10.

  În context, Primarul general, Ion Ceban și-a exprimat speranța că efortul echipei din Primărie va fi sprijinit de cât mai mulți locuitori ai orașului, prin participarea activă, precum și prin menținerea curățeniei pe întreg parcursul anului.