Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Pe site-ul concurs.chisinau.md pot fi depuse cererile de participare la concursul de reamenajare a teritoriilor parcurilor din centrul capitalei

   1843

Primăria municipiului Chișinău informează că pe site-ul concurs.chisinau.md pot fi depuse cererile de participare la concursurile internaționale de soluții pentru selectarea celui mai bun concept de reamenajare a teritoriilor Grădinii Catedralei și Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt".

La concurs pot participa birouri de arhitectură și cele de arhitectură peisajeră din întreaga lume. De asemenea, va fi acceptată participarea echipelor interdisciplinare în componența cărora se vor regăsi specialiști din domeniile: arhitecturii peisajere, programării socio-culturale a parcurilor și spațiilor publice, dezvoltării durabile și ecologiei, proiectării arhitecturale și urbanism, construcțiilor și sistemelor inginerești, transportului, economiei.

Conform caietului de sarcini, printre cerințele obligatorii sunt: acordarea priorității zonelor de landșaft, păstrarea rețelei existente de alei și poteci, păstrarea vegetației originale sănătoase și de valoare etc.

Concursul este organizat de Primăria Chișinău și Casa editorială „DAS" și a fost lansat la 15 iulie, a.c. Detalii despre etapele concursului, componența consiliului de experți și a juriului pot fi accesate pe site-ul concurs.chisinau.md.

E de menționat că cele două grădini publice, monumente ocrotite de stat, se află în centrul istoric al Chișinăului, perimetru ce va fi inclus în noul Plan Urbanistic Zonal Centru.