Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Startul lucrărilor de construcție a primei parcării automatizate din centrul capital (VIDEO)

   2305

Primăria municipiului Chișinău informează că pe strada 31 August 1989, nr. 78, în preajma blocului de studii al Universității Tehnice a Moldovei (UTM), va fi construită o parcare automatizată, multietajată.  

Este primul proiect de acest fel, care va fi implementat în Chișinău, cu participarea municipalității și a UTM, iar sistemul de parcare automatizată este conceput pentru a utiliza o suprafață minimă de teren.

Astfel, parcarea multietajată cu patru nivele, va fi amenajată pe o suprafață de 180 m², pe terenul UTM, care în prezent este utilizat drept parcare auto neorganizată. 

Primarul General, Ion Ceban și rectorul UTM, Ion Bostan, au dat astăzi start lucrărilor de construcție care vor fi executate de către un agent economic.  

În cadrul evenimentului, edilul capitalei, a menționat că prin asemenea proiecte municipalitatea își propune să rezolve problema lipsei locurilor de parcare în special în centrul capitalei, care este una stringentă. „Vom continua să dezvoltăm  colaborările strategice şi parteneriatele frumoase care vin să răspundă necesităților cetățenilor. De asemenea, pe parcursul anului curent, municipalitatea va continua amenajarea parcărilor la sol, precum și în adiacentul străzilor”, a declarat Ion Ceban.

 

E de menționat că, scopul acestui proiect constă în optimizarea situaţiei urbanistice în zona ultracentrală a capitalei prin construcţia şi exploatarea sistemelor automatizate de parcare pentru circa 40 de automobile.