Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Din 19 aprilie elevii din clasele primare, clasa a V-a, a IX-a și a XII-ea din municipiul Chișinău revin la studii cu prezență fizică

   2447

Primăria municipiului Chișinău informează că de luni, 19 aprilie 2021, elevii din clasele primare, precum și din clasa a V-a, a IX-a și a XII-ea revin la studii cu prezența fizică în sălile de curs.

Decizia dată a fost luată joi de Comisia pentru situații excepționale a municipiului Chișinău, după ce 40% din cadrele didactice din cadrul instituțiilor publice de învățământ din capitală au fost imunizate împotriva COVID-19, cu prima doză de ser.  

Primarul general, Ion Ceban, a declarat în cadrul unei transmisiuni live pe rețelele de socializare că, Comisia pentru situații excepționale a municipiului Chișinău a decis în cadrul ședinței de joi revenirea școlilor la activitatea cu prezență fizică în clase: clasele I-IV, a V-a, a IX-a, a XII-ea, începând cu ziua de luni, 19 aprilie 2021, după mai multe discuții și solicitări ale profesorilor și părinților.

Potrivit edilului, marea majoritate a cadrelor didactice care au acceptat să fie imunizate, au primit serul astfel că riscul de infectare cu COVID-19 în cadrul instituțiilor de învățământ a fost diminuat.

Cât privește activitatea școlilor cu profil de arte, vor reveni cu prezența fizică atât copiii care practică activitate individuală, cât și cei din grupuri moderate. Totodată, în instituțiile cu profil sportiv urmează să fie permise antrenamentele tuturor loturilor care se pregătesc pentru competiții, nu doar cei din loturile naționale.

Primarul General a precizat că APL Chișinău depune eforturi pentru asigurarea vaccinării în cadrul Centrului municipal de vaccinare pe diferite grupe de angajați. De asemenea, în cel mai scurt timp, odată cu obținerea unui număr mai mare de doze pentru imunizare de la autoritățile centrale, să fie organizate mai multe centre de vaccinare și să fie începută etapa a III-a, de rând cu cea națională.

În context, Ion Ceban a solicitat cetățenilor respectarea în continuare a măsurilor de protecție împotriva COVID-19, în pofida scăderii incidenței îmbolnăvirilor pe teritoriul municipiului Chișinău în ultima perioadă. „Acum avem paturi libere în spitalele municipale cu profil COVID, însă nu ne dorim ca acestea să fie ocupate în timpul apropiat. Astfel că restul măsurilor de protecție anunțate rămân în vigoare", a subliniat Primarul General.