Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În perioada stării de urgență, APL Chișinău menține măsurile de protecție pentru persoanele fără domiciliu stabil

   1721

Primăria municipiului Chișinău informează că pe perioada stării de urgență, se mențin măsurile de protecție a beneficiarilor Centrului de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil, prin acordarea serviciilor în regim de 24/24 ore, 7 zile pe săptămână. O dispoziție în acest sens a fost semnată de Primarul General, Ion Ceban.

Măsura are drept scop monitorizarea și prevenirea răspândirii infecției COVID-19 în rândul persoanelor fără loc de trai din municipiul Chișinău.

Totodată, boschetarii care frecventează instituția de profil vor beneficia de hrană de 3 ori pe zi.

În funcție de situația epidemiologică, termenul stabilit pentru acordarea serviciilor în cadrul Centrului de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil poate fi modificat.

În altă ordine de idei, informăm că pe perioada stării de urgență, anunțată până la 30 mai 2021, se mențin măsurile de restricționare în procesul de prestare a serviciului de alimentare a persoanelor socialmente vulnerabile din municipiul Chișinău, prin acordarea pachetelor cu produse alimentare în schimbul prânzurilor calde.

Direcția generală asistență socială și sănătate va asigura acordarea pachetelor cu produse în schimbul prânzurilor calde beneficiarilor serviciilor de alimentare, incluși în liste de către direcțiile teritoriale de profil. Totodată, prestatorii serviciilor respective vor purta responsabilitate pentru conținutul pachetului acordat persoanei social-vulnerabile.