Săptămâna Creativității și Inovației la Biblioteca „B. P. Hasdeu"

   2777

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 15-21 aprilie, a.c., Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu" va desfășura Săptămâna Creativității și Inovației, ediția a VII-ea. Tematica dominantă și sloganul evenimentului sunt: „Pentru, cu și despre utilizator!"

Organizatorii își propun crearea instrumentelor noi, digitale și stimularea activității de relaționare și fidelizare, prin implicarea utilizatorilor în activitățile bibliotecilor, apropiindu-i de aceste instituții.

Activitățile din cadrul Săptămânii Creativității și Inovației sunt adresate bibliotecilor ce activează în condițiile accesibilității resurselor digitale și vor avea loc online. Bibliotecarii și utilizatorii vor participa la ateliere, lecții online, festivaluri, lansări, dezbateri, ateliere creative de poezie, laboratoare și vor fi antrenați în diverse activități, experimentând competențele digitale.

Săptămâna Creativității și Inovației este o platformă care celebrează toate manifestările de creativitate prin acțiuni originale și proprii ale participanților la evenimentele multiple din întreaga lume. Creativitatea și originalitatea creaților sunt piloni ai lumii moderne, ceea ce face ca lumea să avanseze și o îndrumă în asumarea unor riscuri pentru dezvoltare și durabilitate.

Săptămâna Creativității și Inovației se raliază la Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă ale ONU. Evenimentele au menirea de a împuternici pe fiecare să utilizeze idei noi, să adopte noi decizii și să facă din lume un loc mai bun.