Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Două spații publice din sectorul Buiucani vor fi reabilitate

   2148

Primăria municipiului Chișinău informează că au început lucrările de amenajare a două spații publice din sectorul Buiucani - din Calea Ieșilor și str. Liviu Deleanu.

Proiectul de reabilitare a Scuarului din Calea Ieșilor 12, din preajma Inspectoratului de Poliție a sectorului Buiucani prevede amenajarea cu pavaj a întregii suprafețe a spațiului public. Totodată, vor fi reabilitate spațiile verzi cu gazon, modernizat iluminatul public, precum și instalarea mobilierului urban (bănci și coșuri de gunoi).

Referitor la cel de-al doilea spațiu public din sector - trotuarul și zona adiacentă din str. Liviu Deleanu, aici va fi pavată zona pietonală cu dale de beton și instalat mobilierul urban. De asemenea, vor fi executate lucrări de amenajare în zona adiacentă trotuarului - piste pentru bicicliști și locuri de parcare pentru automobile.

E de menționat că în sectoarele capitalei sunt în desfășurare activități de reabilitare a obiectivelor de infrastructură pietonală și modernizarea spațiilor verzi.

În context, autoritățile administrației publice locale Chișinău îndeamnă locuitorii orașului și oaspeții capitalei să folosească cu acuratețe bunurile publice nou instalate, pentru ca acestea să fie utile vizitatorilor cât mai mult timp.