• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Primarul General, Ion Ceban a avut o întrevedere cu Ministrul Agriculturii, Ion Perju

  Primarul General, Ion Ceban a avut o întrevedere cu Ministrul Agriculturii, Ion Perju

   08.04.2021 09:58    236 Accesări    

  Primarul general, Ion Ceban, a avut joi o întrevedere cu Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju.

  Cei doi oficiali au abordat mai multe subiecte stringente de mediu din municipiu, care necesită implementare în perioada curentă.

  Edilul capitalei a ținut să remarce că majoritatea problemelor de mediu cu care se confruntă municipiul Chișinău sunt specifice întregii republici, precum cele privind curățarea albiei râurilor, modernizarea poligoanelor de deșeuri și a platformelor ecologice pentru acumularea gunoiului, managementul deșeurilor etc.

  „Pentru capitală este prioritar să fie soluționate problemele privind curățarea integrală a albiei râului Bâc, prelucrarea nămolului de la Stația de epurare a apelor reziduale prin utilizarea tehnologiei de piroliză, modernizarea poligonului de la Țânțăreni, Proiectul privind deșeurile menajere solide: sortare, transbordare, conservare, precum și dezvoltarea platformelor ecologice pentru acumularea gunoiului", a precizat Ion Ceban.

  Primarul General a mai menționat că pentru multe din problemele de mediu enunțate, municipalitatea colaborează cu autoritățile centrale, respectiv cu Ministerul de resort, iar grație finanțării acordate prin intermediul Fondului Ecologic Național, municipalitatea a reușit să realizeze proiecte vitale pentru locuitorii orașului.   

  Cei doi oficiali au convenit ca săptămâna viitoare să întreprindă o vizită de lucru comună la Stația de tratare a levigatului de la poligonul municipal din Țânțăreni.