Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • APL Chișinău a aprobat un Plan de acțiuni pentru perioada 2021-2023, în vederea consolidării încrederii, îmbunătățirea protecției sociale și de drept a veteranilor de război

APL Chișinău a aprobat un Plan de acțiuni pentru perioada 2021-2023, în vederea consolidării încrederii, îmbunătățirea protecției sociale și de drept a veteranilor de război

   2085

Primăria municipiului Chișinău a elaborat un Plan de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect", pentru consolidarea încrederii și îmbunătățirea protecției sociale și de drept a veteranilor de război, pentru perioada 2021-2023.

Documentul are drept scop asigurarea continuității procesului de îmbunătățire a politicii sociale a statului în privința veteranilor de război, precum și a menținerii dialogului constructiv cu această categorie de cetățeni. Planul de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect" a fost aprobat printr-o dispoziție semnată de Primarul General, Ion Ceban.

Conform documentului, Primăria Chișinău urmează să evalueze responsabilitățile instituționale, stabilite în conformitate cu legislația, ce garantează drepturile și protecția socială a veteranilor de război și identificarea acțiunilor ce asigură realizarea acestora, incluse într-un plan pentru fiecare autoritate/instituție.

Mai mult, Planul referitor la veterani prevede facilitarea redenumirii unor străzi din municipiul Chișinău, a unor instituții de învățământ, în memoria celor căzuți pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și a celor căzuți în luptele din Afganistan, băștinași ai municipiului, decorați cu distincții de luptă; organizarea și desfășurarea întâlnirilor dintre reprezentanții APL și veteranii de război, membrii familiilor celor căzuți în acțiunile de luptă, în vederea identificării și soluționării problemelor cu care se confruntă aceștia; stabilirea și consolidarea unui parteneriat de colaborare între APL și organizațiile municipale de veterani, precum și desfășurarea anuală a unui concurs educativ-patriotic „Cupa Eroilor", cu participarea veteranilor de război și a elevilor din instituțiile de învățământ preuniversitar.