Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Cetățenii din suburbii participă activ la stabilirea priorităților de dezvoltare a localităților lor

   1883

Primăria municipiului Chișinău informează că cetățenii din suburbii participă activ la sondajul lansat pe pagina web „suburbii.chisinau.md", pentru stabilirea priorităților de dezvoltare a acestora, cu contribuția financiară a municipalității.

Astfel, reparaţia drumurilor de acces către localități/comune, reabilitarea instituţiilor de învăţământ - sunt alte două probleme prioritare, pentru rezolvarea cărora au votat o mare parte din locuitorii suburbiilor pe pagina web, lansată pe 20 februarie a.c. Este vorba despre localităţile Bubuieci, Colonița, Ciorescu, Cruzeşti, Condriţa, Ghidighici și Sângera.  

În topul clasamentului, în suburbiile Tohatin şi Truşeni predomină solicitările oamenilor referitor la construirea în localitate a reţelelor de apeduct şi canalizare.

Totuşi, în majoritatea suburbiilor, rămâne prioritar subiectul asigurării cu transport public spre Chişinău (tur-retur).

Amintim că până la 7 martie, a.c., cetățenii din suburbii pot vota pe site-ul „suburbii.chisinau.md", pentru proiectele investiţionale, care şi-ar dori să fie implementate în acest an în localitățile lor. Ulterior, Primăria Chișinău va evalua prioritățile stabilite de oameni și va decide finanțarea proiectelor de dezvoltare în orașele, comunele și satele din componența municipiului.