Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Viceprimarul Angela Cutasevici a convocat în ședință directorii de școli și licee, în contextul creșterii numărului de infectări cu COVID-19

   1941

Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, a convocat reprezentanții Direcției generale educație, tineret și sport, directorii instituțiilor de învățământ primar și secundar, într-o ședință de lucru online, în contextul creșterii alarmante a cazurilor de infectări cu COVID-19. La eveniment au participat și reprezentanții Centrului de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Angela Cutasevici a subliniat despre importanța respectării în continuare a regulilor de prevenire a virusului COVID-19 de către toți membrii comunității, îndemnând totodată directorii instituțiilor să asigure monitorizarea zilnică a stării copiilor și a angajaților și să depună efort pentru a asigura un mediu sigur pentru copii. „Protecția copiilor și educația de calitate trebuie să reprezinte o prioritate pentru fiecare manager de instituție", a precizat viceprimarul.

La rândul lor, reprezentanți Direcției educație au ținut să sublinieze despre faptul că asigurarea securității vieţii şi ocrotirea sănătăţii copiilor, elevilor şi studenţilor în procesul de învățământ sunt prevăzute în Codul Educației nr. 152/2014, art. 135, alin. (1), lit. h) și k), astfel că, în contextul situației pandemice, managerii școlari și cadrele didactice trebuie să discute cu copiii şi elevii, individual şi în grup, despre siguranţa/ bunăstarea lor emoţională şi fizică acasă/în familie şi în instituţie, precum şi în alte locuri frecventate de aceștia.

În cadrul ședinței cu directorii de școli, au mai fost abordate subiecte referitor la monitorizarea procesului de alimentație a copiilor, activitatea instituțiilor de învățământ primar și secundar din municipiu, în contextul pandemiei COVID-19, obligativitatea de instruire a personalului cu privire la regulile impuse de situația pandemică etc.