• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Ceremonia de decernare a Premiilor Municipale de Merit pentru anul 2020, în cadrul Zilei Internaționale a Educației

  Ceremonia de decernare a Premiilor Municipale de Merit pentru anul 2020, în cadrul Zilei Internaționale a Educației

   24.01.2021 11:49    756 Accesări    

  Primăria Chișinău a desfășurat duminică Gala premiilor municipale de merit 2020, pentru încurajarea elevilor, sportivilor și a persoanelor în etate.

  În premieră, acțiunea a fost organizată de Ziua Internațională a Educației, iar la ceremonia de premiere a laureaților premiilor municipale a participat Primarul general, Ion Ceban, viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, șefi de subdiviziuni municipale, profesori și elevi.

  În discursul său, Ion Ceban a mulțumit tuturor profesorilor pentru contribuția lor la educarea tinerelor generații, la formarea personalităților și fortificarea valorilor umane. „Chișinăul este un oraș care vrea să învețe, iar cetățenii noștri sunt apreciați în toată lumea pentru cunoștințele și abilitățile lor. Educația este costul de oportunitate în viață pentru fiecare, de aceea municipalitatea investește mult în acest domeniu. Iar prin platforma „educațieonline" am depășit granițele republicii, susținând și cetățenii care se află peste hotare", a precizat edilul 

  La rândul său, viceprimarul Angela Cutasevici a ținut să remarce că, pentru al doilea an consecutiv, orașul Chișinău s-a aliniat politicilor europene de promovare a importanței învățării pentru tot parcursul vieții. „Toți avem diverse oportunități de a învăța. Inclusiv medicii au învățat, în contextul luptei cu infecția COVID-19, iar pedagogii au fost impuși de situație să desfășoare ore cu ajutorul instrumentelor digitale. Învățarea pe tot parcursul vieții este un imperativ al timpului și o necesitate pentru dezvoltarea și prosperarea societății", a declarat viceprimarul.  

  În cadrul ceremoniei, au fost acordate premii pentru 64 de elevi din instituții de învățământ secundar general și extrașcolar, școli sportive, școli de muzică, artă plastică și pictură din municipiu, care au obținut rezultate excelente la învățătură și performanțe excepționale la competițiile municipale, naționale și internaționale, la diferite discipline, inclusiv în domeniul artelor și sportului. De asemenea, laureați sunt și 50 de personalități înaintate de Direcția Cultură, 77 de medici și cadre medicale, premiați de Direcția generală asistență socială și sănătate, precum și 2 persoane în etate. 

  Premiul municipal de merit pentru încurajarea elevilor, sportivilor și persoanelor în etate a fost instituit în anul 2013 și se acordă anual, pentru obținerea rezultatelor excepționale la învățătură, în domeniile sportului și artelor, pentru implicare activă în acțiunile extracurriculare, precum și persoanelor în etate, care și-au adus contribuția esențială la propagarea valorilor educaționale.