Cadouri din partea municipalității pentru copiii defavorizați, cu dizabilități și cei aflați în situații de risc

   2602

Primăria municipiului Chișinău, în colaborare cu Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate și Direcția municipală protecția copilului, a organizat vizite în ajunul sărbătorilor de iarnă la mai multe centre specializate pentru copiii rămași fără ocrotire părintească, defavorizați, dar și minori aflați în situații de risc.

În cadrul evenimentelor, viceprimarul Angela Cutasevici, cât și șefii direcțiilor de profil i-au felicitat pe cei 38 de copii rămași fără îngrijirea părintească de la Gimnaziul-internat nr. 3, cu prilejul Crăciunului și a Anului Nou și le-au oferit cadouri din partea municipalității şi a agenţilor economici.

De asemenea, reprezentanții APL au vizitat beneficiarii Serviciului Asistență Stradală, frecventat zilnic de cinci copii. Aceștia au primit în dar un televizor, o mașină de spălat, jocuri de masă și biscuiți. Cadourile au fost achiziționate de Primăria municipiului Chișinău, în comun cu un agent economic și o comunitate de bikeri, care au strâns donații în urma unei parade a Moș Crăciunilor pe motociclete.

Tot în contextul sărbători de iarnă, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului a împărțit cadouri micuților de la Casa comunitară pentru copii cu dizabilități severe. Beneficiarii Centrului au primit articole de vestimentație, jucării și dulciuri.

„Fiecare copil așteaptă cadouri în pragul sărbătorilor de iarnă, iar cei din centrele sociale nu sunt o excepție. Dimpotrivă, sinceritatea și recunoștința lor te emoționează. Acești copiii fac parte din societatea noastră și sunt la fel de buni ca ceilalți, doar că au mai puțin noroc", a declarat viceprimarul Angela Cutasevici.

Administrația publică locală va acorda și în continuare o atenție sporită copiilor aflați în situații de risc, care practică cerșitul, vagabondajul, prostituția, sunt consumatori de substanțe toxice, narcotice și psihotrope.