Semnarea acordului de colaborare dintre Primăria municipiului Chișinău și Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova

   2787

Primăria municipiului Chișinău și Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova au semnat marți un acord de colaborare în vederea promovării oportunităților de dezvoltare a mediului de afaceri din municipiul Chișinău.

Acordul a fost semnat de primarul general, Ion Ceban și Daniel - Vasile Nuțiu, președinte executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova.

Domeniile de colaborare ale părților vizează: cooperarea în domeniul expertizei la elaborarea proiectelor actelor juridice ce vizează activitatea mediului de afaceri; consultarea în scopul identificării soluțiilor la problemele cu care se confruntă mediul de afaceri; lansarea proiectelor de interes comun care ar permite obținerea surselor de finanțare locale, cât și externe; promovarea bunelor practici de antreprenoriat și de dezvoltare economică locală; participarea la procesul de revizuire a politicii de impozitare /taxare și oferirea expertizei privind eventualul impact asupra mediului de afaceri local; cooperarea în domeniul implementării strategiilor și programelor locale cu impact direct asupra creșterii economice cu participarea mediului de afaceri etc.  

Primarul general, Ion Ceban, a declarat că semnarea noului acord de colaborare cu Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova va facilita comunicarea dintre părți și respectiv va conduce la lansarea proiectelor de interes comun. „Până acum au fost stabilite relații frumoase de colaborare cu administrații din România, dar și cu agenți economici de peste Prut. Îmi doresc ca aceste colaborări să se dezvolte și să putem fi utili unii altora", a menționat edilul.

La rândul său, Daniel - Vasile Nuțiu, președinte executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova a ținut să remarce că autoritățile publice locale sunt cele care conferă continuitate mediului de afaceri, astfel că din colaborarea cu Primăria Chișinău vor avea de câștigat atât investitorii din România, cât și municipalitatea. „Ne dorim să avem posibilitate să ne desfășurăm activitatea într-un mediu previzibil, predictibil, într-un mediu în care să avem parteneri de discuție și să ascultăm și noi doleanțele partenerilor noștri", a mai spus Daniel Nuțiu.