Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Verificarea stării tehnice a blocurilor de locuințe din zona istorică a orașului

   2133

Municipalitatea a dispus verificarea stării tehnice a blocurilor de locuințe, amplasate în zona istorică din centrul capitalei, precum și din sectoare. Un grup de lucru, format din reprezentanți ai autorităților publice locale, ai subdiviziunilor structurale și ai Agenției pentru supraveghere tehnică, a fost creat recent, în baza unei dispoziții semnate de primarul general, Ion Ceban.

Astfel, pretorii sectoarelor municipiului Chișinău vor identifica blocurile problematice, inclusiv elementele constructive și decorative, și vor sesiza Grupul de lucru despre neregulile depistate.

Primăria Chișinău va solicita de la gestionarii/proprietarii blocurilor de locuințe, înlăturarea tuturor neconformităților ce țin de siguranța clădirilor, precum și izolarea cu garduri de protecție a zonelor periculoase, cu amplasarea anunțurilor sau a panourilor informative în preajma acestora.

Potrivit actului administrativ menționat, Direcția generală transport public și căi de comunicație va oferi propuneri și soluții privind excluderea parcajului în preajma obiectivelor identificate.

Ulterior, în baza informațiilor acumulate de Grupul de lucru, va fi executată o cartografiere a zonelor și clădirilor care reprezintă pericole pentru siguranța locuitorilor capitalei, precum și pentru mașinile parcate în apropierea acestora.