Primarul general participă la Forumul Internaţional al Urbaniştilor din Israel

   2286

Primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, participă în perioada 18 - 20 februarie a.c., la lucrările celei de-a 34 -a ediţii a Forumului Internaţional al Urbaniştilor, care se desfășoară la Tel Aviv.

Evenimentul este organizat de Federaţia Autorităţilor Locale din Israel, unde participă peste 100 de primari din mai multe ţări ale lumii, reprezentanți ai companiilor din domeniul IT, transport, construcții și infrastructură, energetică și inginerie, precum şi experţi în dezvoltare urbană durabilă.

Pe agenda de lucru a Forumului sunt incluse diverse subiecte, referitor la dezvoltarea economică a comunităţilor locale, problemele de securitate şi siguranţa cibernetică, ce au drept scop creșterea calității vieţii oamenilor, prin utilizarea inovațiilor și a tehnologiilor avansate.

Primarul general, Ion Ceban, a menţionat că statul Israel este un lider global în domeniul utilizării tehnologiei în sectorul public, agricultură, securitate cibernetică şi digitalizarea medicinii, iar inovaţiile şi managementul implementat în oraşele din această ţară, ar putea fi aplicate şi la Chişinău.

„Este o experiență utilă pentru municipalitate, pentru că informaţiile prezentate de primarii participanți, se axează pe probleme concrete cu care se confruntă majoritatea oraşelor. Împreună cu mediul de afaceri încercăm să identificăm noi oportunități de business care ar oferi administraților locale viziuni inovative, produse şi servicii pentru îmbunătăţirea calității vieții cetăţenilor”, a subliniat primarul general.