Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Modernizarea pasajelor subterane se realizează pentru confortul cetățenilor orașului

   1355

Primăria municipiului Chișinău informează că intenția autorităților administrației publice locale privind modernizarea pasajelor subterane, inclusiv cel din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, colț cu str. Ismail, este de a îmbunătăți condițiile, pentru confortul cetățenilor orașului, iar activitatea comercială din asemenea spații ar putea fi interzisă.

Declarații în acest sens au fost făcute luni, de către viceprimarul Victor Chironda, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, în contextul intervenției unui consilier municipal referitor la inițiativa recentă a autorităților municipale de a reabilita trecerea subterană din preajma CC „UNIC".

Viceprimarul de ramură a menționat că business-ul în astfel de suprafețe, generează un fel de presiune adițională pe spațiul public. „Aici avem practic o piață în subterană și asta în toate condițiile de degradare care se produc acolo". Potrivit lui Victor Chironda, în ultimii ani, din cauza managementului defectuos, municipalitatea a ratat venituri importante din activitatea comercială desfășurată în gherete, pavilioane din stații de așteptare a transportului sau pasaje subterane, care achită taxe simbolice în bugetul orașului. „Mizez pe sprijinul Consiliului municipal Chișinău, pentru a majora taxele pentru activitatea comercială în astfel de spații. Haideți să adunăm bani în buget și din aceste surse să întreținem orașul: trotuare, pasaje și alte spații publice", a spus Victor Chironda.

În aceeași ordine de idei, viceprimarul Ilie Ceban a declarat că reabilitarea subteranei bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - str. Ismail, va fi organizată în bază de parteneriat public-privat și ar costa circa 1 milion de Euro. La concurs poate participa orice agent economic care dispune de capacitatea de a realiza asemenea gen de lucrări. Viceprimarul a dat asigurări că toată procedura va fi efectuată în mod transparent și într-un cadru eficient, iar condițiile și caietul de sarcini urmează să fie stabilite de serviciile abilitate.