Î.M. „Piața Centrală" are o nouă conducere

   2122

Primăria municipiului Chișinău informează că Î.M. „Piața Centrală" are un nou director interimar, Ion Pântea, jurist de profesie. Primarul general, Ion Ceban, l-a prezentat miercuri pe noul șef al Pieței, care va asigura interimatul funcției până la organizarea unui concurs pentru acest post.  

Ion Ceban a punctat primele așteptări față de noul director și anume: elaborarea unei baze de date electronice privind locurile de vânzare din piață și pavilioane, termen de 2 luni;  acordarea priorității producătorului autohton pentru a-și vinde marfa; servicii calitative pentru comercianții din piață, după formula primul venit - primarul servit; excluderea fenomenului de percepere ilegală a taxelor; îmbunătățirea aspectului zonei de comerț, prezentarea până la 1 aprilie, a.c., a conceptului de modernizare a pieței: viziune, organigramă, politica de comerț, salubrizare etc.

Totodată, primarul i-a solicitat lui Ion Pântea să propună până vineri, 14 februarie, vicedirectorii întreprinderii municipale, pentru a fi asigurată o funcționalitate deplină a instituției.

„La Piața Centrală trebuie de făcut ordine în primul rând, pentru că ceea ce avem acum este de neadmis. Oameni așteaptă ca lucrurile să se schimbe spre bine. Dacă apare pe parcurs vreo informație că se percep taxe sau că se fac alte activități ilegale, rog să fiu informat. Vom face și noi verificări în paralel. Iar acei care admit nereguli, vor fi diferiți organelor de drept", a subliniat Ion Ceban.  

Edilul capitalei a fost însoțit la Piața Centrală de viceprimarii Ilie Ceban și Inga Ionesii, cărora le-a solicitat să inițieze toate procedurile de inventariere a bunurilor care există pe teritoriul întreprinderii municipale.

Fostul director interimar, Iurie Vasilenco, și-a dat recent demisia.