Pagina oficială a Municipiului Chișinău

A fost aleasă culoarea troleibuzelor noi!

   7708

 Primăria Chişinău anunţă că cele 102 de troleibuze noi care vor fi achiziţionate de municipalitate pe parcursul anului 2011 vor fi de culoarea albastră şi alb. Culoarea noilor unităţi de transport a fost aleasă în urma voturilor exprimate de vizitatorii paginii web oficiale a autorităţilor publice locale (varianta nr. II). Decizia va fi comunicată până la sfârşitul zilei de astăzi producătorului din Belarus care va livra troleibuzele, Compania „Belkomunmash" SA, din oraşul Minsk.

Primăria a semnat în luna noiembrie curent contractul de achiziţionare a 102 de troleibuze noi. Unităţile de transport public urmează a fi livrate în Chişinău în 4 rate, iar primele troleibuze vor ajunge în Republica Moldova până în luna februarie 2011. După care, în următoarele 3 luni, până la finele lunii mai 2011, vor fi livrate toate troleibuzele. 

Achiziţionarea celor 102 de troleibuze noi a fost posibilă graţie unei colaborări dintre Primăria municipiului Chişinău cu Banca Europeană pentru reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană pentru Investiţii şi Uniunea Europeană. Costul total al proiectului privind achiziţionarea troleibuzelor noi în Chişinău este de 13,7 milioane Euro. Din această sumă, 10 milioane Euro reprezintă creditul acordat de BERD şi BEI, iar 3 milioane Euro este un grant acordat de Uniunea Europeană municipiului Chişinău.

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău