Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situaţia la trafic, ca urmare a condiţiilor meteo din ultimele ore

   3276

Primăria Chişinău informează că la această oră se circulă pe toate străzile municipiului, în condiţii de iarnă. În pofida ninsorii abundente din după amiaza zilei, nicio arteră de circulaţie nu este blocată.

Toate cele 62 de unităţi ale Regiei „Exdrupo" intervin pentru deszăpezirea şi curăţarea drumurilor, dar şi împrăştie material antiderapant. Din cauza stratului de zăpadă care se depune pe carosabil, transportul circulă totuşi cu mici dificultăţi, pe unele străzi creându-se ambuteiaje. La fel, transportul public circulă cu unele întârzieri, iar la rută sunt 250 de troleibuze, 96 de autobuze şi peste 1600 de microbuze, adică numărul maxim de unităţi de transport pentru o zi de lucru.

În teren au fost scoase şi toate unităţile de transport din dotarea Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, inclusiv autospecialele „Haco", care acţionează pentru deszăpezirea străzilor secundare, a trotuarelor şi a acceselor în curţile blocurilor de locuit, în vederea îmbunătăţirii traficului pietonal. 

Primăria Chişinău solicită conducătorilor auto să fie prudenţi la drum şi să parcheze regulamentar maşinile, pentru a da posibilitate unităţilor specializate să efectueze lucrări de deszăpezire. De asemenea, administraţia capitalei cere agenţilor economici să-şi curăţe zăpada din faţa sediilor în care activează, imediat ce va înceta ninsoarea.

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău