Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Sesizări privind nereguli depistate la Î.M. „Piața Centrală"

   2517

Primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, a solicitat subdiviziunilor de profil inițierea unei misiuni de audit intern al activităţii Î.M. „Piaţa Centrală" din capitală. Acțiunile se vor desfășura în contextul evaluării activității economico-financiare a întreprinderii.

Ion Ceban a declarat în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale de luni că în ultima perioadă, în adresa Primăriei au parvenit sesizări despre neregulile care se produc frecvent în activitatea Pieţei Centrale.

„Unii fac bani la greu și nu știu nici de frica autorităților, nici de cea a organelor de drept. Mai mult, sunt persoane care au fost numite în funcții pentru anumite scopuri. Sunt şi cetăţeni care vor să facă și proteste pe anumite subiecte, cum ar fi de ce nu se permite parcarea în jurul pieței", a declarat primarul general.

Astfel, viceprimarii responsabili pe domeniile de comerț și urbanism vor verifica legalitatea proceselor de privatizare a unor clădiri, spații ale întreprinderii, precum și a trotuarelor din perimetrul pieții.

De asemenea, municipalitatea va elabora în perioada următoare un plan de reorganizare a Î.M. „Piața Centrală", care prevede perfecționarea sistemului de management la nivel organizaţional, reabilitarea și modernizarea infrastructurii de afaceri, precum numirea noilor persoane în funcții administrative.