Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Crearea Consiliului Municipal al Elevilor

   3417

Primăria Municipiului Chișinău lansează inițiativa de creare a Consiliului Municipal al Elevilor din Chișinău (CME) - structură de reprezentare a drepturilor, intereselor și problemelor elevilor din gimnazii și licee.

În acest context, în perioada 15- 23 ianuarie a.c., este desfășurat concursul pentru crearea Grupului de lucru pentru elaborarea conceptului CME.

Grupul de lucru va fi compus din 15 elevi și 5 adulți și va avea următoarele responsabilităţi: elaborarea conceptului CME (misiunea, funcțiile, activitățile de bază; stabilirea procedurilor și a modului de constituire a CME; organizarea procesului de constituire a CME.

Membri Grupului de lucru vor activa pe o perioada de 4 luni (februarie-mai 2020). Aceștia se vor întruni în cadrul a 4 - 5 sesiuni, timp de 2 - 3 ore/săptămână și/ sau în zilele de odihnă. Astfel, membrii Grupului vor discuta și reflecta critic, în perechi și în grupuri mici, asupra dreptului de participare al tinerilor în cadrul procesului de luare a deciziilor.

Cei interesați pot participa la concurs  prin  completarea formularul de înscriere pe adresa: https://forms.gle/7PHwgTjvRQvNsTzV8

La concurs pot depune dosarele elevii care studiază în clasele V-XI, din municipiul Chișinău, indiferent de etnie, limbă vorbită, abilități, convingeri religioase sau politice ale părinților. Totodată, elevii care depun dosarul la concurs trebuie să anunțe în prealabil  părinții și să aibă acceptul acestora.

După etapa de înscriere și evaluare a formularelor recepționate, adolescenții vor fi contactați la telefon și/sau pe e-mail despre rezultatele concursului.

Pentru mai multe detalii: tel. 022-48-24-20, e-mail: centru.chisinau@gmail.com.