Municipalitatea va beneficia de tehnică specializată pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire şi salubrizare din partea Primăriei orașului Moscova

   2921

Primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, efectuează o vizită de lucru de două zile în orașul Moscova, capitala Federaţiei Ruse.

Pe parcursul zilei de astăzi, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu Serghei Ceriomin, ministru în Guvernul oraşului Moscova, şef al Departamentului Relații Economice Externe.

Guvernul Moscovei a anunţat ca va dona în timpul apropiat Chişinăului un lot de tehnică şi utilaje necesare pentru lucrările de deszăpezire şi salubrizare a capitalei.

Totodată, cei doi oficiali au convenit asupra actualizării Acordului de colaborare între Primăria Chişinău şi Primăria Moscovei. Astfel, în scurt timp acest document va fi actualizat și aprobat.

Documentul presupune că în următorii 3 ani, cele două municipalități, vor implementa o serie de proiecte şi programe comune, care vizează mai multe domenii de dezvoltare: expertiză și schimb de experiență, infrastructură, urbanism, transport, educaţie, social şi medical.

În context, primarul general al capitalei, Ion Ceban a reiterat despre importanța stabilirii noilor  parteneriate care vor aduce plus valoare pentru modernizarea municipiului Chișinău. ,,Moscova se află astăzi în topul oraşelor cu o dezvoltare durabilă, pe sectoare de securitate, infrastructură până la guvernarea electronică, iar noi putem prelua experienţa capitalei Ruse", a menționat edilul șef.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban se află în perioada 16-17 ianuarie, curent, într-o vizită de lucru la Moscova.